Veelgestelde vragen

Wanneer is de oplevering?

Oplevering aan bewoners zal plaatsvinden vanaf december 2019.

Voor de verhuizing wordt een planning gemaakt om o.a. het gebruik van de lift te spreiden. U kunt doorgeven als u, vanwege noodzakelijke omstandigheden, snel moet verhuizen.

Planning

  1. Aannemer maakt opleverdata per woning bekend in oktober.
  2. Amalia Staete maakt met u een afspraak voor het tekenen van de huurovereenkomst en we stellen de ingangsdatum vast.
  3. Vanaf de ingangsdatum van uw huurovereenkomst kunt u in de woning voor stoffering en het verder gereed maken van de woning.
  4. U geeft aan wanneer dit gereed kan zijn en wanneer u kunt verhuizen (doorgeven aan dhr. J.H. Bink).
  5. Verhuisdata worden ingepland vanaf het moment dat de gemeente Utrecht het complex heeft vrijgegeven en de lift ook gereed is.

Aanvulling 28-10-2019: Woningen worden in één keer opgeleverd. Definitieve opleverdatum van het gehele complex is nog niet bekend. Er zijn nog enkele onzekere factoren. Zodra er met zekerheid gezegd kan worden wanneer de opleverdatum is, worden met de bewoners verdere vervolgstappen afgesproken.


Kan ik mijn telefoon nog gebruiken en mijn abonnement verhuizen?

Ja, dat kan. In de appartementen kan een vast abonnement en/of een mobiel abonnement voor telefonie genomen worden. Keuze van provider is vrij en het huidige abonnement kan dus verhuisd worden.


Welke zorgorganisatie kunnen wij benaderen?

Thuiszorg, Mantelzorg, Tandarts en Huisarts

In samenwerking met zorgaanbieders in de Parkwijk – Leidsche Rijn organiseert Stichting Amalia Staete een informatiemiddag. Toekomstige bewoners van Amalia Staete en andere belangstellenden zijn van harte welkom op dinsdag 3 december 2019 om 14.00 uur (Locatie: Eerste Westerparklaan 19, Utrecht).

Doel van deze middag is het kennismaken met AxionContinu, Julius Gezondheidscentrum, Apotheek Parkwijk, Tandartsen, Mantelzorg MarthaZorg en toekomstige bewoners te helpen bij de inschrijving.

Hulp in het huishouden

Op het moment dat u daadwerkelijk in Gemeente Utrecht bent ingeschreven kunt u (opnieuw) een aanvraag doen voor Hulp in het huishouden. De melding kan telefonisch of online gedaan worden. De aanvraag wordt geïndiceerd doormiddel van een huisbezoek van het Buurtteam. Helaas kan het zijn dat u een aantal maanden zal moeten wachten voordat zij aangemeld gaat worden bij een zorgaanbieder. Omdat de zorgaanbieders kampen met wachtlijsten is zodoende ook een lange wachtlijst ontstaan bij de gemeente. Op de site van de Gemeente Utrecht staat het allemaal vermeld en kunt u het rustig nalezen.

https://www.utrecht.nl/artikel/personeelstekort-bij-hulp-bij-het-huishouden

https://www.utrecht.nl/zorg-en-onderwijs/hulp-en-ondersteuning-wmo/hulp-bij/hulp-bij-huishouden


Komt er ook (zorg)alarmering in de woningen?

Nee, de aannemer brengt geen zorgalarmering aan. Zorgalarmering wordt individueel toegepast en het bestuur spreekt met de zorgaanbieder af welke alarmering gewenst is en per wanneer.


Komt er ook een douchewand?

Nee, om de appartementen geschikt te laten zijn voor hulpverlening tijdens het douchen en rolstoelgeschikt te houden kunnen en mogen er geen vaste douchewanden toegepast worden.


Waar komt er zonwering?

Zonwering komt op de west- en zuidgevel volgens bijgevoegde tekeningen.


Waar kunnen wij ons afval kwijt?

Direct naast het gebouw zijn ondergrondse containers aanwezig (Eerste Westerparklaan). Per 1 januari 2020 zijn daar geen pasjes meer voor nodig.

Zie https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/72980/gemeente-schaft-pasjes-af-voor-ondergrondse-containers/


Wat kan ik kiezen m.b.t. de keuken?

Er zijn een aantal opties met betrekking tot kleur, blad en greepjes waaruit gekozen kan worden. De opties zijn vermeld in de gedetailleerde keukeninformatie (klik op een van de onderstaande links). Let op: geef uw keuze z.s.m. door aan dhr. Wim de Jong!

Keukeninformatie type 1 en 4 (55 en 60 m2)

Keukeninformatie type 2 (75 m2)

Keukeninformatie type 3 (85 m2)

Indien u geen keuze maakt krijgt u het volgende.

  • Romp: Wit structuur (WI 13)
  • Werkblad: Fino Antraciet (F7684 TC)
  • Werkbladhoogte: 90 cm
  • Handgreep: XGD014 Capri; Kleur RVS

Hoe worden de muren afgewerkt?

De muren worden behangklaar opgeleverd volgens bestek. Sausklaar maken is een behandeling extra.


Wordt er een kijk/inmeetdag gepland?

Ja, op 13 november 2019 is vanaf 14.30 uur het gebouw toegankelijk voor degenen die behang/stofferingswerkzaamheden gaan verrichten in de woningen. Dit zijn leveranciers of bewoners/kennissen die zelf gaan behangen of vloerbedekking gaan leggen. Er wordt gelegenheid gegeven om vloeren en muren op te meten. Toegang tot het gebouw is op eigen risico. De middag is in verband met veiligheidsredenen niet bedoeld voor bezichtiging en niet bedoeld als bewonersmiddag. De lift functioneert nog niet en er zijn geen extra (veiligheids)maatregelen getroffen om bezichtiging mogelijk te maken.


Wat komt er in de badkamers (wand/vloertegels, beugels etc.)?

Witte wandtegels 20×25 cm horizontaal, grijze vloertegels 20×20 cm, zie foto met kit en voegwerk.

Wit sanitair, een spiegel en douchehoek, geen douchewanden en geen beugels.


Komt er glas in de voordeur (ivm lichtinval)?

Ja, alle voordeuren zijn voorzien van glasstrook.


Welke ondervloer is nodig?

De appartementen beschikken over een zogenaamde zwevende vloer. Ondervloeren zijn daarom niet noodzakelijk bij gebruik van vloerbedekking en vinyl. Harde, stenen, vloeren zijn niet toegestaan.


Wie kan mij adviseren over het interieur?

Inrichting en verlichting van de algemene ruimten (gangen, trappenhuis en de bijeenkomstruimte) wordt verzorgd door Binnenspecialist De Bruin – Zeist. Nel de Bruin  (Interieuradviseur) zal op de informatiebijkomst hierover een presentatie geven. Binnenspecialist De Bruin – Zeist verzorgt tevens de ondervloeren in de appartementen volgens de gestelde richtlijnen en indien gewenst ook uw vloer, behang en/of gordijnen. Indien u besluit om uw vloer, behang en/of gordijnen bij De Bruin te kopen, ontvangt Amalia Staete hiervoor een fee die aangewend zal worden door de vriendenstichting voor diverse algemene zaken!


Bij wie kan ik informatie krijgen over de verkoop van mijn huidige woning?

U kunt Van Ee Makelaars (mevr. Gerda Kemp) raadplegen over het proces van verkoop van uw koopwoning en over de overstap naar een huurappartement.