Week 13: Begane grond

Bewonersbijeenkomst 16 mei 2019

Amalia Staete organiseert op 16 mei 2019 van 14.00 – 16.00 uur een bewonersbijeenkomst. Bewoners ontvangen daarvoor nog een uitnodiging. Op deze bijeenkomst worden toekomstige bewoners en belangstellenden geïnformeerd over de volgende onderwerpen.

Voortgang bouw
Wim de Jong zal op de bijeenkomst toekomstige bewoners informeren over de voortgang bouw. Waar staan we nu? Hoe verlopen de werkzaamheden? Tijdens het bouwproces worden, in overleg met onze architect Marco Born,  wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Deze wijzigingen zal dhr. Wim de Jong toelichten.


Huurprijzen
Het bestuur werkt momenteel aan het definitief vaststellen van de huurprijzen en de servicekosten. Op de bijeenkomst zullen de huurprijzen bekend gemaakt en toegelicht worden. Een financieel adviseur is aanwezig en u wordt de mogelijkheid geboden om vragen te stellen dan wel een afspraak te maken voor aanvullend advies.

Inrichting
Op de bijeenkomst zullen de toekomstige bewoners geïnformeerd worden over de mogelijkheden die Amalia Staete biedt met betrekking tot de aankleding van het appartement. Het bestuur heeft voor de inrichting van de algemene ruimte gekozen voor Binnenspecialist De Bruin – Zeist. De Bruin heeft diverse pakketten samengesteld met vloerbedekking, behang en stoffering voor de appartementen en zal deze op de bijeenkomst presenteren. 


 

Verkoop huidige woning
Op de bijeenkomst zullen toekomstige bewoners geïnformeerd worden over de verkoop van hun huidige woning. Hiervoor hebben wij mevr. Gerda Kemp (Van Ee Makelaars) uitgenodigd.

Bezoek bouwplaats
Aansluitend aan het de informatiebijeenkomst zal om ca. 16.00 uur een bezoek gebracht wordt aan de bouwplaats.

Amalia Staete organiseert informatieavond voor betrokkenen ouderenwelzijn

Amalia Staete organiseert een informatieavond over de ontwikkeling van de appartementen voor ouderen en de (on)mogelijkheden van activiteiten met betrekking tot het ouderenwelzijn.
Partijen (diaconieën, kerkraden en kerkelijke commissies) die betrokken zijn bij ouderenwelzijn zijn hiervoor uitgenodigd.

Op deze informatieavond zal dhr. Evert Top voor ons een presentatie houden over “Eenzaamheid onder ouderen”. Dhr. Evert Top is diaken in Ger. Gem. Ede, lid van het Diaconaal Platform Ede en is zorgadviseur.

Het bestuur zal u informeren over o.a. de volgende onderwerpen.
– terugblik op de ontwikkeling,
– ontwerp algemene bijeenkomstruimte,
– kerktelefonie,
– WMO/Mantelzorg/Thuiszorg/Huishoudelijke hulp/Ontmoeting in Amalia Staete,
– rol van Amalia Staete bij (diaconale) ouderenzorg en de
– gesprekken met zorgaanbieders (o.a. RST) en Julius gezondheidscentrum.

Er is gelegenheid om vragen te stellen aan het bestuur over de ontwikkeling van de ouderenwoningen en aan dhr. Evert Top over het onderwerp van zijn presentatie.

De informatieavond vindt plaatst op woensdag 28 november 2018. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. J.H. Bink (jhbink@amaliastaete.nl).

Zaterdag 10 november 2018: Dag van de Mantelzorg

Zaterdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Eén speciale dag in het jaar voor al die 4,4 miljoen Nederlanders die het hele jaar door zorgen voor iemand die zij lief hebben. Dat zorgen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Dus als we op Moederdag onze moeder verrassen, waarom dan niet op de Dag van de Mantelzorg een mantelzorger?

“Geen enkele mantelzorger begint als mantelzorger”, vertelt Liesbeth Hoogendijk, directeur van mantelzorgorganisatie Mezzo. “Je bent in de eerste plaats partner, ouder, de zoon of dochter van iemand die extra hulp nodig heeft. Mensen herkennen zichzelf niet zo makkelijk als mantelzorger, voelen het niet zo of vinden het maar gewoon wat ze doen.” Toch is het dat niet, vinden ze bij Mezzo. Zeker in combinatie met een betaalde baan of bij de intensieve zorg voor iemand met dementie kan mantelzorg zwaar zijn.

Verras met een kaartje
Voor de 21ste keer is Mezzo de initiatiefnemer van de Dag van de Mantelzorg. Het hele jaar door staat degene die verzorgd wordt in het middelpunt. Op deze ene dag in het jaar is het de beurt aan de mantelzorger. Want mantelzorg mag naam hebben. Honderden gemeenten, organisaties voor mantelzorgondersteuning en ook bedrijven verrassen op deze dag de mantelzorgers die ze kennen. Maar daarmee bereiken we nog niet alle 4,4 miljoen mantelzorgers. Daarom roept Mezzo iedereen op om de mantelzorgers in de omgeving te verrassen. Bijvoorbeeld met een gratis kaartje via Mezzo en Greetz; speciaal hiervoor schreef Jörgen Raymann een klein gedichtje aan de binnenkant van de kaart. Kijk voor het versturen van deze kaart en andere informatie op www.dagvandemantelzorg.nl.

10 november is het de Dag van de Mantelzorg.
Een dag waarop Nederland mantelzorgers verrast,
want Mantelzorg mag naam hebben!

Verras een mantelzorger!

Bekijk het overzicht van alle activiteiten in het land.

Standaard keuken uitgebreid!

Naar aanleiding van de eerder dit jaar gehouden enquête heeft het bestuur besloten om de standaard keuken uit te breiden.

  • In plaats van een enkele spoelbak wordt een 1,5 spoelbak standaard opgenomen.
  • Verder worden alle keukens uitgerust met een ATAG VA46309AT vaatwasser.

Specificaties ATAG VA46309AT

Tijdens de presentatie bij Bruynzeel eerder dit jaar is aangegeven dat alle bewoners de mogelijkheid krijgen om wensen met betrekking tot de keuken kenbaar te maken. Deze individuele gesprekken zijn inmiddels gestart. Bewoners hebben de mogelijkheid om te kiezen uit de verschillende optiepakketten. In overleg met het bestuur kunnen eventueel ook, voor eigen rekening, uitbreidingen besteld worden.