Bewonersbijeenkomst dinsdag 1 oktober 2019

Bewoners en belangstellenden nodigen wij van harte uit voor de bewonersbijeenkomst op D.V. dinsdag 1 oktober 2019 14.00 uur in de Nieuwe Westerkerk (Eerste Westerparklaan 19, Utrecht).

Tijdens deze bijeenkomst zullen we het appartementencomplex bezoeken en kunt u de appartementen van binnen te bekijken. Verder zal u geïnformeerd worden over de onderwerpen.

Inrichting en verlichting
Inrichting en verlichting van de algemene ruimten (gangen, trappenhuis en de bijeenkomstruimte) wordt verzorgd door Binnenspecialist De Bruin – Zeist. Nel de Bruin (Interieuradviseur) zal op de informatiebijeenkomst hierover een presentatie geven. Voor bewoners zijn interieurpakketten samengesteld. Indien u besluit om uw vloer, behang en/of gordijnen bij De Bruin te kopen, ontvangt Amalia Staete hiervoor een fee van 5% die aangewend zal worden door de vriendenstichting voor diverse algemene zaken!

Kijk- en inmeetdagen
Voor het inmeten ten behoeve van de aankleding van uw appartement worden een aantal momenten ingepland waarop dat mogelijk is. Op de bijeenkomst en via onze website wordt u hierover nader geïnformeerd.

Verhuisplanning
Het bestuur heeft een verhuisplanning opgesteld. Om te voorkomen dat te veel bewoners tegelijkertijd verhuizen en daardoor stagnatie ontstaat bij de lift plannen we samen met u de verhuisdatum in. Op de bijeenkomst kunt u uw voorkeur kenbaar maken.

Verhuurovereenkomst en Huishoudelijk Regelement
Op de bijeenkomst wordt de verhuurovereenkomst en het Huishoudelijk Regelement toegelicht en krijgt u deze documenten mee.

Keuken
De appartementen worden voorzien van een standaard keuken. U kunt kiezen uit een 3-tal opties betreffende kleur, blad en grepen. U kunt uw keuze (voor eind september) doorgeven aan dhr. Wim de Jong voor als u dit nog niet gedaan hebt. Bij Binnenspecialist De Bruin in Zeist en op de bijeenkomst zijn de stalen van Bruynzeel aanwezig. Indien u gekozen heeft voor een aanpassing op de bestaande keuken ontvangt u, na goedkeuring van het bestuur, een prijsopgave.

Verkoop huidige woning
Voor begeleiding en informatie over het proces van verkoop van uw koopwoning en de overstap naar een huurwoning kunt u contact opnemen met mevrouw Gerda Kemp (Van Ee Makelaars). Als u uw woning via Van Ee Makelaars verkoopt ontvangt Amalia Staete hiervoor een vergoeding!

Stichting Vrienden van Amalia Staete
Ten behoeve van het bevorderen van ouderenwelzijn zal Stichting Vrienden van Amalia Staete opgericht worden. De stichting maakt het onder andere mogelijk om een bijeenkomstruimte te realiseren en in te richten. Activiteiten voor ouderenwelzijn kunnen financieel gesteund worden met bijvoorbeeld een gift of een renteloze lening.

Hoogste punt bereikt! Bouwers gefeliciteerd!

Vandaag is het feest! Het hoogste punt is bereikt en de vlag is gehesen. Medewerkers van Van Driesten en van onderaannemers van harte gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal!

Op het hoge gedeelte zijn de dakdelen aangebracht. Het dak van het lage gedeelte wordt volgende week woensdag geplaatst. Met het plaatsen van het dak hebben de werkzaamheden minder last regen en andere weersinvloeden. Het metselwerk nadert tevens het hoogste punt en snel zal begonnen kunnen worden met het verwijderen van de steigers. We kijken er naar uit om dan het prachtige gebouw goed te kunnen zien.

Ter gelegenheid van deze mijlpaal heeft het bestuur twee grote taarten bezorgd die door een enthousiast team, dankbaar in ontvangst werden genomen! 

Veelgestelde vragen

Wanneer is de oplevering?

Oplevering aan bewoners zal plaatsvinden vanaf december 2019.

Voor de verhuizing wordt een planning gemaakt om o.a. het gebruik van de lift te spreiden. U kunt doorgeven als u, vanwege noodzakelijke omstandigheden, snel moet verhuizen.

Planning

 1. Aannemer maakt opleverdata per woning bekend in oktober.
 2. Amalia Staete maakt met u een afspraak voor het tekenen van de huurovereenkomst en we stellen de ingangsdatum vast.
 3. Vanaf de ingangsdatum van uw huurovereenkomst kunt u in de woning voor stoffering en het verder gereed maken van de woning.
 4. U geeft aan wanneer dit gereed kan zijn en wanneer u kunt verhuizen (doorgeven aan dhr. J.H. Bink).
 5. Verhuisdata worden ingepland vanaf het moment dat de gemeente Utrecht het complex heeft vrijgegeven en de lift ook gereed is.

Welke zorgorganisatie kunnen wij benaderen?

Informatie volgt in de tweede week van november.


Komt er ook (zorg)alarmering in de woningen?

Informatie volgt nog.


Komt er ook een douchewand?

Nee, om de appartementen geschikt te laten zijn voor hulpverlening tijdens het douchen en rolstoelgeschikt te houden kunnen en mogen er geen vaste douchewanden toegepast worden.


Waar komt er zonwering?

Zonwering komt op de west- en zuidgevel volgens bijgevoegde tekeningen.


Waar kunnen wij ons afval kwijt?

Direct naast het gebouw zijn ondergrondse containers aanwezig (Eerste Westerparklaan). Per 1 januari 2020 zijn daar geen pasjes meer voor nodig.

Zie https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/72980/gemeente-schaft-pasjes-af-voor-ondergrondse-containers/


Wat kan ik kiezen m.b.t. de keuken?

Er zijn een aantal opties met betrekking tot kleur, blad en greepjes waaruit gekozen kan worden. De opties zijn vermeld in de gedetailleerde keukeninformatie (klik op een van de onderstaande links). Let op: geef uw keuze z.s.m. door aan dhr. Wim de Jong!

Keukeninformatie type 1 en 4 (55 en 60 m2)

Keukeninformatie type 2 (75 m2)

Keukeninformatie type 3 (85 m2)

Indien u geen keuze maakt krijgt u het volgende.

 • Romp: Wit structuur (WI 13)
 • Werkblad: Fino Antraciet (F7684 TC)
 • Werkbladhoogte: 90 cm
 • Handgreep: XGD014 Capri; Kleur RVS

Hoe worden de muren afgewerkt?

De muren worden behangklaar opgeleverd volgens bestek. Sausklaar maken is een behandeling extra.


Wordt er een kijk/inmeetdag gepland?

Ja, een kijk/inmeetdag is gepland op 13 november 2019 vanaf 14.30 uur.


Wat komt er in de badkamers (wand/vloertegels, beugels etc.)?

Witte wandtegels 20×25 cm horizontaal, grijze vloertegels 20×20 cm, zie foto met kit en voegwerk.

Wit sanitair, een spiegel en douchehoek, geen douchewanden en geen beugels.


Komt er glas in de voordeur (ivm lichtinval)?

Ja, alle voordeuren zijn voorzien van glasstrook.


Welke ondervloer is nodig?

De appartementen beschikken over een zogenaamde zwevende vloer. Ondervloeren zijn daarom niet noodzakelijk bij gebruik van vloerbedekking en vinyl. Harde, stenen, vloeren zijn niet toegestaan.


Wie kan mij adviseren over het interieur?

Inrichting en verlichting van de algemene ruimten (gangen, trappenhuis en de bijeenkomstruimte) wordt verzorgd door Binnenspecialist De Bruin – Zeist. Nel de Bruin  (Interieuradviseur) zal op de informatiebijkomst hierover een presentatie geven. Binnenspecialist De Bruin – Zeist verzorgt tevens de ondervloeren in de appartementen volgens de gestelde richtlijnen en indien gewenst ook uw vloer, behang en/of gordijnen. Indien u besluit om uw vloer, behang en/of gordijnen bij De Bruin te kopen, ontvangt Amalia Staete hiervoor een fee die aangewend zal worden door de vriendenstichting voor diverse algemene zaken!


Bij wie kan ik informatie krijgen over de verkoop van mijn huidige woning?

U kunt Van Ee Makelaars (mevr. Gerda Kemp) raadplegen over het proces van verkoop van uw koopwoning en over de overstap naar een huurappartement.

Informatiebijeenkomst 9 juli 2019

Onlangs hebben bewoners een tas ontvangen met voorbeelden en materialen waarmee Binnenspecialist De Bruin – Zeist een indruk geeft wat zij voor de bewoners kunnen betekenen bij de inrichting van hun nieuwe appartement. Voor verdere toelichting houdt De Bruin, speciaal voor de nieuwe bewoners van Amalia Staete, een inloop- en kennismakingsavond in hun winkel in Zeist.

Toekomstige bewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom op dinsdagavond 9 juli 2019 om 18.30 uur, Bergweg 27, Zeist.

Bewoners krijgen dan een uitgebreide uitleg over de materialen en hoe we deze op de beste manier kunnen toepassen in hun nieuwe appartement. Ook laten zij de vele andere mogelijkheden zien uit onze uitgebreide collectie voor de vloer-, wand en raambekleding.

Programma:

18.30 uur Inloop
19.00 uur Korte uitleg over de materialen toepassingen.
19.30 tot 21:30 uur Kennismaking, interieuradvies en mogelijkheden bekijken in de winkel.

Uiteraard alles onder genot van een hapje en drankje.

Wilt u meubels, kleden of iets anders uit uw huidige interieur meenemen naar u nieuwe appartement, welke kleur kan ik hier het beste mee combineren en maak ik van mijn nieuwe appartement mijn thuis? Allemaal vragen waar onze ervaren interieuradviseurs dagelijks mee te maken hebben en voor u klaar staan om samen met u een speciaal op maat gesneden kleur- en interieuradvies uit te werken.

Graag zien wij u op D.V. dinsdag 9 juli. Mocht u verhinderd zijn of liever direct een één-op-één afspraak maken met één van onze interieuradviseurs? Neemt u dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.
Rest ons nog te vermelden dat wij als winkel 5% van uw aankoopbedrag zullen doneren aan stichting ‘Vrienden van Amalia Staete’

Met vriendelijke groeten,
Binnenspecialist De Bruin
Jaco den Heijer, Ton Modderkolk, Patrick Vos en Nel de Bruin

Gereformeerde gemeente positief over nieuwe kerk

Op zondag naar de kerk? Dat kan over een paar maanden ook in een gloednieuwe kerk in Leidsche Rijn. Voordat het zover is, konden kerkgangers op 4 mei alvast een kijkje nemen in de Nieuwe Westerkerk. Eerst stond de kerk in het centrum van Utrecht, maar wegens omstandigheden is deze verkocht. Verslaggevers Maud ten Kate en Shane Bergvik zijn aanwezig bij de open dag.

Bron: Nieuws uit Leidsche Rijn, Vleuten & De Meern – Hogeschool Utrecht

Veel belangstelling op de informatiebijeenkomst

Op de laatste informatiebijeenkomst was veel belangstelling. De bijeenkomst werd gehouden op 16 mei 2019 in De Hoeksteen voor toekomstige bewoners en andere belangstellenden. Na opening door voorzitter Hennie Bink werd de voortgang van de bouwwerkzaamheden toegelicht door dhr. W. de Jong, directievoerder. Bestuurslid Abjan Jacobse presenteerde het ontwerp van architect Marco Born voor de bijeenkomstruimte en hobbyruimte.

Andere spekers waren financieel en belastingspecialist Bas Vocking (Vocking Belastingadviseurs), Jaco den Heijer (Binnenspecialist De Bruin) en Gerda Kemp (Van Ee Makelaars). Aansluitend is een bezoek aan de bouwplaats gebracht waar Wim de Jong (JW Bouwmanagement) en Anne van Driesten (Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf B.V.) een toelichting gaven op de bouwwerkzaamheden.

Planning

Er is enige vertraging in het bouwproces geweest aan het begin van het jaar. Het bestuur doet er echter alles aan om de woningen toch voor het einde van dit jaar volledig op te leveren. Veel bewoners kijken al langere tijd uit naar het wonen in Amalia Staete. In november 2019 wordt de feestelijke opening gepland en in overleg met de bewoners zullen de verhuizingen in december 2019 en januari 2020 plaatsvinden. Vanuit het bestuur wordt hulp bij de verhuizing georganiseerd.

 • Onthulling bouwbord maart 2018
 • Start bouw woningen oktober 2018
 • Opbouw maart/april 2019
 • Hoogste punt juli 2019
 • Gebouw uit de steigers september 2019
 • Feestelijk oplevering november 2019
 • Verhuizen december 2019 en januari 2020

Ontwerp

Diverse zaken hebben verdere invulling gekregen. Tevens zijn, op advies van onze aannemer Van Driesten en in overleg met onze architect Marco Born, enkele wijzigingen doorgevoerd.

 • 55 m2 appartement begane grond wordt ca. 5 m2 groter doordat de gevel is doorgetrokken. 
 • Bijeenkomstruimte heeft nadere invulling gekregen.
 • Er komt naast de entree een hobbyruimte met een werkbank.
 • Op volledige dak aan de zuidkant komen zonnepanelen waardoor bewoners substantieel minder kosten hebben voor elektra.
 • De woningen worden uitgevoerd met triple glas voor extra warmte/koude isolatie (minder kosten stadsverwarming).
 • De woningen worden voorbereid voor kerktelefonieaansluitingen.
 • Oplaadpunten in de bergingen.
 • Terras met opbergkasten en terrasscheiding.
 • Standaard keuken is uitgebreid met extra voorzieningen.

Huurprijzen

Op de bijeenkomst zijn de huurprijzen en het voorschot voor de servicekosten bekend gemaakt. In de komende maanden zullen in persoonlijke gesprekken de prijzen, de huurovereenkomst en aanvullende documenten toegelicht worden.

Vrienden van Amalia Staete

Voor activiteiten met betrekking tot ouderenwelzijn en de exploitatie van de bijeenkomstruimte wordt stichting Vrienden van Amalia Staete opgericht.

Binnenspecialist De Bruin

Jaco den Heijer (Binnenspecialist De Bruin) presenteerde aankleding van de bijeenkomstruimte en de verkeersruimten. Voor bewoners zijn verschillende pakketten voor de inrichting samengesteld. Bewoners worden in de gelegenheid gesteld om de showroom in Zeist te bezoeken. Als bewoners gebruik maken van de diensten en producten van Binnenspecialist De Bruin zal een deel van het aankoopbedrag geschonken worden aan de stichting Vrienden van Amalia Staete.

Van Ee Makelaars

Gerda Kemp (Van Ee Makelaars) helpt toekomstige bewoners bij de verkoop van hun huidige woning. Doel is om de bewoners volledig te ontzorgen in dit proces. Van Ee is gespecialiseerd in dienstverlening voor ouderen en biedt naast hulp bij verkoop ook diverse andere diensten zoals verhuisdiensten en klusdiensten. Als bewoners gebruik maken van deze diensten zal Van Ee Makelaars per verkochte woning een schenking doen aan stichting Vrienden van Amalia Staete.

Week 20: Tweede verdieping en start metselwerk

Week 17: Eerste verdieping