Uitvoering groenplannen

Ontwerp Amaliapark

De gemeente Utrecht heeft in overleg met bewoners een ontwerp gemaakt voor het vergroenen van het Amaliapark.

wp_20160908_10_10_21_pro wp_20160908_10_12_37_pro_bewerkt


Ontwerp

De indieners van de plannen willen meer gebruiksfuncties en meer groen in het Amaliapark. Samen met deze indieners is een ontwerp gemaakt. Het ontwerp bevat nieuwe bomen en afwisselende beplanting, een extra pad en natuurlijke speelelementen bij basisschool de Klimroos. In januari is het ontwerp tijdens een bewonersavond toegelicht. Naar aanleiding van deze avond is nog een aantal aanpassingen gedaan.
Plankaart ontwerp inzoom 1 (pdf, 753 kB)
Plankaart ontwerp inzoom 2 (pdf, 1,3 MB)
Plankaart ontwerp inzoom 3 (pdf, 1,6 MB)
Plankaart overzicht ontwerp (pdf, 1 MB)

Beschrijving van de plannen

Het park krijgt meer wandelpaden, meer beschutte zitplekken rond de klimtoren met extra beplanting. Er komen plekken met bloemrijk gras en extra plantvakken. De berm tussen fietspad en busbaan wordt ook bloemrijk gras. Bij het grasveld voor basisschool de Klimroos komt een liggende klimboom, boomstammen in de vorm van een doolhof, een insectenhotel, een wilgentenentunnel en banken.

Veel bomen in het park hebben geen goede conditie meer. De bomen die er het slechtst aan toe zijn, worden gerooid en vervangen door nieuwe bomen. Het gaat om 4 sierkersen en 28 tamme kastanjes. Deze worden vervangen door walnotenbomen, zoete kersen en amberbomen.

Bron/meer informatie: Gemeente Utrecht