Planning

Status

Op de informatiebijeenkomst voor de bewoners en op de informatieavond voor de omwonenden is de planning van de werkzaamheden bekend gemaakt.

Planning
Informatieavond voor de buurt op 7 maart
13 maart om 14.00 uur vindt er een bijeenkomst in de showroom van Bruynzeel plaats
Gemeente maakt bouwplaats in maart bouwrijp
Juridische levering notaris vindt aansluitend plaats
Inrichting bouwplaats: medio april

Bouw appartementen

Status

Amalia Staete heeft woensdag het bouwbord van 24 appartementen in het Amaliapark onthuld. De onthulling staat symbool voor de officiële start van de werkzaamheden die deze maand zullen beginnen.

Amalia Staete biedt woningen voor mensen vanaf middelbare leeftijd. De appartementen zijn ontworpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en om te participeren in de samenleving. De appartementen zijn omgeven door veel groen, staan dichtbij een kerk, winkels, een apotheek en een dokterspost.
Door de bouw van de appartementen krijgen ouderen of andere zorgbehoevenden een woonomgeving waarin onderlinge ontmoetingen, activiteiten en zorg een belangrijk onderdeel vormen. Ouderen en zorgbehoevenden kunnen door de appartementen zo lang mogelijk hun zelfstandigheid behouden omdat de woningen volledig zorggeschikt zijn.
De ouderenactiviteiten zijn niet alleen voor de bewoners van Amalia Staete, maar ook voor de mensen uit de wijk. De activiteiten worden georganiseerd op de begane grond van het complex. Vanaf de eerste aankondiging was er veel belangstelling en waren de appartementen binnen twee maanden toegewezen. De verwachte oplevering is begin 2019.