Zaterdag 10 november 2018: Dag van de Mantelzorg

Zaterdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Eén speciale dag in het jaar voor al die 4,4 miljoen Nederlanders die het hele jaar door zorgen voor iemand die zij lief hebben. Dat zorgen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Dus als we op Moederdag onze moeder verrassen, waarom dan niet op de Dag van de Mantelzorg een mantelzorger?

“Geen enkele mantelzorger begint als mantelzorger”, vertelt Liesbeth Hoogendijk, directeur van mantelzorgorganisatie Mezzo. “Je bent in de eerste plaats partner, ouder, de zoon of dochter van iemand die extra hulp nodig heeft. Mensen herkennen zichzelf niet zo makkelijk als mantelzorger, voelen het niet zo of vinden het maar gewoon wat ze doen.” Toch is het dat niet, vinden ze bij Mezzo. Zeker in combinatie met een betaalde baan of bij de intensieve zorg voor iemand met dementie kan mantelzorg zwaar zijn.

Verras met een kaartje
Voor de 21ste keer is Mezzo de initiatiefnemer van de Dag van de Mantelzorg. Het hele jaar door staat degene die verzorgd wordt in het middelpunt. Op deze ene dag in het jaar is het de beurt aan de mantelzorger. Want mantelzorg mag naam hebben. Honderden gemeenten, organisaties voor mantelzorgondersteuning en ook bedrijven verrassen op deze dag de mantelzorgers die ze kennen. Maar daarmee bereiken we nog niet alle 4,4 miljoen mantelzorgers. Daarom roept Mezzo iedereen op om de mantelzorgers in de omgeving te verrassen. Bijvoorbeeld met een gratis kaartje via Mezzo en Greetz; speciaal hiervoor schreef Jörgen Raymann een klein gedichtje aan de binnenkant van de kaart. Kijk voor het versturen van deze kaart en andere informatie op www.dagvandemantelzorg.nl.

10 november is het de Dag van de Mantelzorg.
Een dag waarop Nederland mantelzorgers verrast,
want Mantelzorg mag naam hebben!

Verras een mantelzorger!

Bekijk het overzicht van alle activiteiten in het land.