Amalia Staete start met bouw van 24 appartementen

UTRECHT, 7 maart 2018
UTRECHT – Binnenkort gaat er iets moois gebeuren in het Amaliapark in Utrecht. Speciaal voor ouderen in de leeftijd van 55+ worden er 24 levensloopbestendige appartementen gebouwd. Zelfstandig wonen met voorzieningen voor zorg en ontmoeting. Op 7 maart 2018 werd het bouwbord feestelijk onthuld door de heer en mevrouw Van Selm. Deze onthulling staat symbool voor de officiële start van de bouw in april dit jaar.

Het project
Amalia Staete biedt ouderen en/of andere zorgbehoevenden met een christelijke achtergrond, die nu nog verspreid zelfstandig wonen, een prettige woonomgeving waarin onderlinge ontmoeting, activiteiten en zorg een belangrijk onderdeel vormen. Estea, zorgvastgoedexpert, begeleidt het project vanuit haar ervaring en expertise met nieuwbouw en renovatie van panden binnen de zorgsector.

Wonen in het Amaliapark
De appartementen liggen dichtbij de nog nieuw te bouwen kerk en overige voorzieningen zoals winkels, het openbaar vervoer en medische voorzieningen. De appartementen zijn ontworpen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en mee te kunnen doen in de samenleving, al of niet geholpen door familie, bekenden en leden van de kerkelijke gemeente. Wonen in de appartementen is wonen in een vertrouwde christelijke omgeving. Dit komt in het pand onder andere naar voren doordat op de begane grond ruimte is voor welzijnsactiviteiten en ontmoeting.